De omgeving

Locatie van de camping.

Onze camping is gelegen op 2 km van Brouwershaven in Den Osse . Dit is een buurtschap op Schouwen-Duiveland en ligt direct aan de Grevelingen tussen Scharendijke en Brouwershaven in en is de noordelijkste plaats van Zeeland. Dit is een hele kleine woonplaats, maar heeft des te meer betekenis als vakantieoord: er zijn onder meer een jachthaven, diverse (mini) campings en een bungalowpark gevestigd. De camping ligt direct aan de vaart welke de Grevelingen met de Oosterscheld verbindt en waarnaast u op het schelpenpad direct een mooie loop- of fietsroute kunt volgen.

Een stukje geschiedenis

Den Osse hoorde vanouds bij Klaaskinderkerke. Toen die gemeente in 1813 werd opgeheven kwam het bij Duivendijke, waar ook Brijdorpe en Looperskapelle toe gingen behoren. Nadat Duivendijke in 1961 werd opgeheven en verdeeld, hoorde Den Osse bij Brouwershaven. Sinds 1997 is het, net als de rest van het eiland, deel van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Het eiland Schouwen Duiveland 

Met de Oosterscheldekering aan het ene eind van het eiland en het Watersnoodmuseum aan het andere eind, is Schouwen-Duiveland onlosmakelijk met de zee verbonden. Het eiland wordt omringd door de Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en de Grevelingen.

Het eiland heeft vele plekken waar de wereld onder water minstens even mooi is als boven het wateroppervlak. De kop van Schouwen heeft duingebieden waar wandelaars, fietsers, mountainbikers en sporters hun hart kunnen ophalen. Achter de duinen kunt u de mooie stranden vinden wie elke zomer een oneindige stroom van badgasten richting de westkust trekken. Ook de natuurliefhebbers en met name de vogelliefhebbers mogen zeker het 4400 hectare tellende Plan Tureluur niet missen.

De historische stad Zierikzee ligt centraal op het eiland met daarom heen verspreid over het eiland de omliggende dorpen en polders, welke samen voor het groene achterland van het eiland zorgen.

Het zoet en zout van de Grevelingen

Al van afstand ruik je het zout. Op een kleine kilometer van de camping, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland bevindt zich de Grevelingen. Het grootste zoutwatermeer van Europa. Het zoute water is er helderder dan waar ook in Nederland en favoriet bij sportduikers.

Met de aanleg van de Brouwersdam in 1971 werd de verbinding tussen deze zeearm en de Noordzee afgesloten. Zandplaten die voorheen bij vloed onder water kwamen te staan, werden permanent droog en bieden nu ruimte aan de mooiste natuur. Zowel planten die van zoet en planten die van zout houden vind je in dit natuurgebied. De veldleeuwerik, strandplevier en dwergstern brengen er hun jongen groot. Ook de zeearend brengt regelmatig een bezoek aan de Grevelingen. Fjordenpaarden en koeien helpen de eilanden open te houden.

Tijdens excursies zijn de eilanden te bezoeken met een gids van Staatsbosbeheer. De Slikken van Bommenede laten zich tijdens een wandeling goed vanaf de dijk bekijken.

× Hoe kan ik je helpen?